Introductie S&P

Opgericht in 1951 door Eduard Soler en Josep Palau is sindsdien één van de vooraanstaande producenten van ventilatoren in Europa, S&P heeft een leidende positie op de wereldmarkt door onder andere kwalitieitsproducten, onderzoeks- ontwikkelings- en productiebeleid.

photo-business

In de vier S&P fabrieken in Noord-Oost Spanje worden tientallen series ventilatoren geproduceerd, van badkamer/toilet ventilatoren tot grote ventilatoren voor industriële toepassingen.
In Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Engeland en Portugal vind de distributie via eigen vestigingen plaats, in de overige markten wordt nauw samengewerkt met geselecteerde importeurs.

sample-1

Wereldwijd opereert S&P op alle continenten en heeft onder andere een eigen fabriek in Mexico en een vestiging in Australië. Kortom over de gehele wereld worden S&P ventilatoren voor verschillende toepassingen veelvuldig toegepast.

Met de beste materialen worden de ventilatoren ontworpen en vervaardigt. Zo heeft S&P zijn eigen kunststofgieterij en metaalgieterij. Ook de electronica wordt zelf ontworpen en gemaakt.

Nadat de producten ontworpen en vervaardigt zijn worden zij aan een hevige controle ondergaan. Ventilatoren ondergaan verschillende testen, waaronder ook de geluidsnormen aan de orde komen.
Een team van 50 engineers werken dagelijks aan nieuwe producten. Zij werken met up to date technologie waardoor de normen van vandaag de dag gerealiseerd kunnen worden.

sample-2

Enkele programma’s waar mee gewerkt wordt:

  • 8 CAD-CAM werkstations in R+D.
  • 2 CAD-CAM design stations met de laatste programma’s.
  • Catia (Dassault) : een 3D ontwerp programma
  • Een calculatie programma om spanning en vibratie te meten.
  • Een programma wat de luchtstroom simuleert.